26 Шілде 2024
Тамақтану

Сапалық мониторинг

Бақанас мектеп - интернат бойынша бракераждық комиссия отырысының
№1 хаттамасы

03.09.2021 ж

Қатысқаны - 8 адам

Бракераж комиссиясының төрайымы:
Серикбаева Камшат Амзеевна директордың тәрбие ісі жөніндегі орынбасары
Комиссиясының мүшелері:
1. Әлеуметтік педогог - Өрісбек Ақкүл
2. Педогог ұйымдастырушы - Серікбай Гүлжанат
3. Кәсіподақ төрағасы - Тасқынбаев Жангелді
4. Медбике - Серік Мақпал
5. Қоймашы - Хамзина Бейбігүл
6. Диет медбике - Оспанова Ләйла
7. Ата - ана - Асылбекова Наурызгүл
Күн тәртібінде:

1.Бракераж комиссиясының құрамымен таныстыру.
2. Бракераж комиссиясының мақсаты мен міндетін қарау.

Тыңдалды:
1 - ші мәселе бойынша «Бақанас мектеп - интернат МКМ» директорының м.у.а Абиева Гаухар сөз алды:
2021 - 2022 оқу жылында мектеп асханасы жұмысының және балалардың тамақтануының дұрыс ұйымдастырылуын бақылау мақсатында, асхана жұмысын бақылау мақсатында бракераждық комиссиясы төмендегі құрамда бекітілді:
Бракераж комиссиясының төрайымы:
Серикбаева Камшат Амзеевна директордың тәрбие ісі жөніндегі орынбасары
Комиссиясының мүшелері:
1. Әлеуметтік педогог - Өрісбек Ақкүл
2. Педогог ұйымдастырушы - Серікбай Гүлжанат
3. Кәсіподақ төрағасы - Тасқынбаев Жангелді
4. Медбике - Серік Мақпал
5. Қоймашы - Хамзина Бейбігүл
6. Диет медбике - Оспанова Ләйла
7. Ата - ана - Асылбекова Наурызгүл

Осы комиссия мүшелері асханаға келген тағам өнімдерінің сапасын, олардың сақталу мерзімдері мен жағдайларын,дайындау технологиясына, ас блогының санитариялық жағдайына бақылау жүргізетіндігін айтты.

2 - ші мәселе бойынша директордың тәрбие ісінің орынбасары К.А.Серикбаева сөз кезегін алды:
Бракераж комиссиясының негізігі міндеттері:
- Тамақтан уланудың алдын алу.
- Асқазан - ішек ауруларын болдырмау.
- Тамақтың дайындалу техникасын қадағалау.
- Тамақтандырудың толыққанды ұйымдастырылуы, түрінің, тізімінің көбейтілуі.
Бракераж комиссиясы өз қызметінде СанПин талаптарын, рецепт жинақтарын,технологиялық картаны, берілген ережелер бойынша басшылыққа алады. Бракераж комиссиясы тамақтың дәмін татып, оның бағасын беріп, нәтижесі журналға жазылып, таратуға рұқсат берген жағдайда ғана, тамақ таратылады. Сонымен қатар журналға дайын тағамның дәмі, сыртқы түрі, түсі, иісі, құрамы, қаттылығы, шырындылығы міндетті түрде жазылуы тиіс екенін және айына 2 рет бақылау жүргізілетінін айтты.

Шешімі:
1.Ас мәзірінің дұрыс құрылуы мен нормаға сәйкестігі, дайын тағамның калориясы күнделікті қадағалансын.
2.Комиссия отырысы өтіліп, қорытындысы әкімшілік жиналыста қаралсын.

Бракераж комиссиясының төрайымы:
Серикбаева Камшат Амзеевна директордың тәрбие ісі жөніндегі орынбасары
Комиссиясының мүшелері:
1. Әлеуметтік педогог - Өрісбек Ақкүл
2. Педогог ұйымдастырушы - Серікбай Гүлжанат
3. Кәсіподақ төрағасы - Тасқынбаев Жангелді
4. Медбике - Серік Мақпал
5. Қоймашы - Хамзина Бейбігүл
6. Диет медбике - Оспанова Ләйла
7. Ата - ана - Асылбекова Наурызгүл

Хатшы: Чайзадина Маржан


Бақанас мектеп - интернаты бойынша бракераждық комиссия отырысының
№2 хаттамасы

30.09.2021 ж
Қатысқаны - 8 адам
Бракераж комиссиясының төрайымы:
Серикбаева Камшат Амзеевна директордың тәрбие ісінің орынбасары;
Комиссия мүшелері:
Бракераж комиссиясының төрайымы:
Серикбаева Камшат Амзеевна директордың тәрбие ісі жөніндегі орынбасары
Комиссиясының мүшелері:
1. Әлеуметтік педогог - Өрісбек Ақкүл
2. Педогог ұйымдастырушы - Серікбай Гүлжанат
3. Кәсіподақ төрағасы - Тасқынбаев Жангелді
4. Медбике - Серік Мақпал
5. Қоймашы - Хамзина Бейбігүл
6. Диет медбике - Оспанова Ләйла
7. Ата - ана - Асылбекова Наурызгүл

Күн тәртібінде: Күн тәртібінде:

1.Тағамның оқушылардың физиологиялық талабына сай болуы,тамақтың нормаға сай болуы, күнделікті асхана тазалығын қадағалау.

Тыңдалды:

Дайын өнім бракеражы туралы Бақанас мектеп - интернат директорының тәрбие ісінің орынбасары Серикбаева Камшат Амзеевна сөз алды:
Дайын өнім өндірісі үрдісінің көңілге қонымды екендігін, өнім сапасы сертификаттарының талапқа сай екендігін айтып өтті. Дайын өнімдер мен шикі заттар қажетті арнайы орындарда сақтаулы екендігіне баса назар аударды.
Тексеріс барысында өлшеу жұмыстары негізінде тағам үлес салмағы дұрыс сақталған.Асхана құралдары жеткілікті мөлшерде қойылған.

Шешімі:
1.Келетін азық - түлік өнімдерінің сапасын сақтау шарттары мен мерзімдері талапқа сәйкес,тағамдарды жасау технологиясы сақталған,тоңазытқыш технологиялық - құрылғылары істен шықпаған.
2.Мектеп асханасының жұмысын талапқа сай деп тану қажет.
Бракераж комиссиясының төрайымы:
Серикбаева Камшат Амзеевна директордың тәрбие ісінің орынбасары;
Комиссия мүшелері: Бракераж комиссиясының төрайымы:
Серикбаева Камшат Амзеевна директордың тәрбие ісі жөніндегі орынбасары

Комиссиясының мүшелері:
1. Әлеуметтік педогог - Өрісбек Ақкүл
2. Педогог ұйымдастырушы - Серікбай Гүлжанат
3. Кәсіподақ төрағасы - Тасқынбаев Жангелді
4. Медбике - Серік Мақпал
5. Қоймашы - Хамзина Бейбігүл
6. Диет медбике - Оспанова Ләйла
7. Ата - ана - Асылбекова Наурызгүл

Хатшы: Чайзадина Маржан
Түскі ас кезінде ас мәзірі бойынша тексеріс барысында өлшеу жұмыстары негізінде тағам үлес салмағы дұрыс сақталған.

Пайдалы ақпараттық ресурстар